Сезонни проблеми с косата. Как да се справим с косопада?

Защо косопадът се засилва през есента и какво можем да направм? 

Падането на косата е първият признак за настъпването на есента. Косми в банята, върху възглавницата, върху дрехите, ежедневно губим между 50 и 100 косъма, но какво става, когато това число се увеличи? Падането на косата, асоциирано със смяната на сезоните, се дължи на чувствителността на косата към атмосферните промени, особено през пролетния и есенния сезон.
Промяната в атмосферните условия рефлектира върху цикъла на живот на космените фоликули – докато горещината на летните месеци ускорява растежа и метаболизма на косъма, то пролетните и есенните месеци са белязани с повишена загуба на коса, тъй като космените фоликули преминават във фаза на почивка. Освен смяната на сезоните, косата улавя и показва всички вътрешни и външни фактори, които оказват влияние на организма. Тя е изключително чувствителна към промените в емоционален план, като например лятната отпуска и стресиращото завръщане към рутината на ежедневието. Ето кои са най-честите причини за косопада и как да си помогнете:
- Състоянието на косата е индикатор за общото физическо и психическо здраве на човека. Когато имунитетът е нарушен, това си личи по състоянието на косата. Косата се нуждае преди всичко от ЖЕЛЯЗО, ЦИНК и витамини В и С, за да расте. Консумирайте повече плодове и зеленчуци, пълнозърнести и соеви продукти и задължително 2 пъти седмично риба.
- Постоянните обезцветяващи и оцветяващи средства, горещата струя на сешоара, стилизиращите продукти също оказват негативно въздействие. Избягвайте шампоани, балсами с химикали!!! Оставяйте косата да съхне сама и не я връзвайте.

Укрепете имунната си система преди всичко със здравословен начин на живот. А за здрава коса, укрепване на фоликулите отвътре и отвън.

Използвайте меки природни шампоани и балсами без изкуствени оцветители и ароматизатори! Предлагаме ви природни средства в помощ на косопада ТУК.

Използвайте деликатни специализирани шампоани. Оптимално е да използвате продукти, които тонизират скалпа и стимулират растежа на косата.

Увеличете количеството протеинови храни. Протеините са градивните елементи за цялото тяло, включително косата. При дефицит на протеин фоликулите произвеждат тънки и слаби косми. Те са лесни за чупене и разделяне. Помогнете на косата си да стане по-силна и по-гъста с продукти за локално приложение, съдържащи протеини, колаген и кератин.

Ако обаче забележите, че косата ви губи блясъка си и то целогодишно, става чуплива и започва да пада обилно, тогава проблемът може да не се дължи на шампоан или стрес. Проблемът често се крие в нивото на витамин D и неговия дефицит. Днес мнозина са изправени пред недостиг на този елемент, особено започва да се усеща дефицитът му след есенно-зимния сезон, когато е недостатъчна слънчевата светлина. Не случайно от есента се препоръчва да се включва прием на Витамин D3. Това се случва, защото основният източник на витамин D за организма са ултравиолетовите лъчи, които стимулират синтеза му в кожата на децата и по-старото поколение. Съвременният начин на живот, продължителният престой в помещения с изкуствено осветление намалява възможността за получаване на необходимото количество от този микроелемент.

За всеки проблем има решение. Но най-важното за косата е общото здраве. Ето защо, придържайте се към здравословен начин на живот и правилно се грижите за косата си, тогава красивата коса ще последва.

Желаем ви гъста коса на всяка възраст! 

За желаещите да подкрепят от вътре навън с хранителни добавки, подходящи при косопад ви препоръчваме някои от следнте добавки (виж по-долу). Хранителните добавки са специални комплексни формули, с балансирано съчетание на активни вещества, които действат на организма отвътре, благодарение на което постепенно се подобрява външния вид и структурата на изтощената коса и тънките косми, а като краен резултат се стимулира растежа на косата. Активните съставки подпомагат поддържането на нормално състояние на косата, ноктите и кожата.

Dr. Nature Биотин, 60 таблетки, наричан още "витамин на красотата" - подобрява здравето и красотата на кожата, косата, ноктите (базова роля за синтеза на протеина кератин).

Капсули за красота, 200 капсули - за красива кожа, коса и нокти! Препоръчва се за подпомагане при: косопад от различен произход, изтощена коса, дегенеративни промени на структурата на косъма (тънка, изтощена, без блясък), увреждания на косъма от слънчева светлина, чупливи нокти, бели петна по ноктите (левконихия) и др.

Здрава коса, 30 таблетки - за блестяща и здрава коса. Препятства пърхота и косопада! 

Dr. Nature Колаген Бюти, 75 гр - за здрава, красива и добре хидратирана кожа!  Революционни високоусвоими патентовани биоактивни колагенови пептиди с прецизно действие точно в целта. В пъти по-добър и по-бърз ефект, в сравнение с обикновените колагени!

 

 

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари